Güven, Huzur ve Mutluluğunuzu Yansıtın! Gülümseyin!

Dijital Görüntüleme (dijital radyografi)

Dental görüntüleme teknolojisinde gelinen noktada, daha az ışın (radyasyon) ile hastaya hızlı, kontrollü ve yüksek başarılı teşhis konulması mümkündür.

RVG (Radiovisiography)

RVG, elektronik sensörler sayesinde görüntüyü direkt olarak bilgisayar ekranına aktarmaktadır.

AVANTAJLARI:

• Az sürede ve daha az X ışınıyla gerçekleştirilebilmektedir.

• RVG üzerinde kemik yoğunluğu, kanal boyu ölçümü gibi işlemlerde yapılabildiği için özellikle implant, kanal tedavisi gibi uygulamalarda olağanüstü avantajları vardır.

• RVG den elde edilen dijital görüntüler, bir kağıda çıktısı alınarak, CD veya diskete kaydedilerek hastalarımıza verilebilmekte ve görüntü kalitesi bozulmadan saklanabilmektedir.

Panaromik Röntgen - OPG (Orthopantomograf)

Panoramik röntgen tüm dişlerin ve çene kemiğinin daha az ışın alarak birlikte görüntülendiği bir röntgen çeşididir. Dijital sitemin kullanılması görüntü kalitesini artırmakta ve kişinin aldığı radyasyon miktarını belirgin şekilde azaltmaktadır. Dişlerin, kemik ve diş etlerinin klinikte muayene ile görünmeyen kısımlarını göstermeye yarayan bir resimdir.

Sefolametri

Kafa ve yüz kemiklerinin büyüklüklerinin, birbirlerine göre duruşlarının değerlendirildiği, boyut olarak başın büyüklüğüne eşit büyüklükte çekilen özel grafilerdir. Özellikle plastik cerrahi ve ortodontik tedavi planlamasında kullanılır.

Dental BT/CT/DVT

Radyolojik görüntülüme yöntemlerinde prensip üç boyutlu cismin iki boyutlu görüntüsünün elde edilmesi temeline dayanır. Tomografi istenilen derinlikteki anatomik yapıların veya lezyonların selektif olarak görülmesini sağlayan tekniktir. Görüntülüme tekniğinin esası tüp ve film tutucusunun çekim esnasında zıt yönlere hareket etmesiyle kesit radyografisi elde edilmesidir.

BT’nin diş hekimliğinde kullanım bulduğu alanlar:

• TME anatomi ve patolojilerinin saptanması,

• Maksillofasiyal travmaların, konjenital ve travmatik deformitelerin değerlendirilmesi,

• Çenelerde yayılma ve infiltre olma özelliği gösteren kist ve tümörlerin tanısı,

• Preoperatif olarak lezyonların sınırlarının belirlenmesi,

• Kemik içi implant uygulamaları öncesinde mevcut kemiğe ait ölçümlerdir.

Ağız içi tarayıcılar

Yapılacak protezlerde hasta ağzındaki hazırlık çalışmasından sonra, ağızın bir kopyasının laboratuvara gönderilmesi gerekmektedir. Klasik yöntemlerde ağız içinden alınan ölçüye alçı dökülerek model elde edilir.

Ancak artık dijital teknoloji sayesinde bu ölçü alma işi, ağız içi tarayıcılarla doğrudan bilgisayara aktarılabilmektedir. Dolayısıyla bu ölçü de laboratuvara tek bir tıklamayla ulaştırılabilmektedir.

Laboratuvar aldığı dijital ölçüleri, bilgisayar üzerinde özel bir yazılım ile işleyip şekillendirdikten sonra iki şekilde kullanabilir:

1-3D printer ile plastikten model elde edip üzerinde çalışabilir.

2-3D kazıyıcı ile doğrudan protez alt yapısı veya protez nihai üretimi yapabilir.

Dijital dental teknoloji protez aşamalarını hızlandırarak hasta ve hekime çok iyi zaman kazandırırken tedavide hata payını da dip seviyeye çeker.

Bu sayede daha estetik ve daha sağlıklı protezler yapmak mümkün olur.

Dental Diod Laser (yumuşak doku lazeri)

Ağızda yumuşak dokularda şekillendirme, kanama durdurma, dezenfeksiyon ve biyostumilasyon gibi çeşitli amaçlarla kullanılırlar. Dijital ekranı sayesinde kullanılacak lazerin amaca uygun dalga boyu, yoğunluğu ve sıklığı ayarlanabilmektedir.

Dijital endodontik motorlar

Kanal tedavisi yapılacak dişlerde işlemleri daha hızlı ve hatasız yapabilmek için üretilmişlerdir. Bu cihazların üzerine entegre kanal boyu ölçüm yeteneği, dişlerin kanalları içerisinde tam da istenilen noktaya kadar ve istenilen genişlikte eğeleme yapmaya olanak verir.

Dijital enjektörlerle anestezi

İşlem yapılacak dişleri uyuşturmak için standart anestezilerde gerekmediği halde komşu dişleri hatta bazen tüm çeneyi uyuşturmak kaçınılmazdır.

Dijital destekli ve kıl kadar ince ucu olan anestezi kalemleri ile sadece ilgili dişi daha konforlu uyuşturmak mümkün olmaktadır.